E-mail: hi@familyfully.com

Marilyn Monroe: 10 faktaa, joita et tiennyt legendaarisesta näyttelijästä

Ana de Armasin esittämä Marilyn Monroe blondina (streamataan keskiviikkona 28. syyskuuta Netflixissä) on kaikki, mistä Marilyn-fani voi puhua näinä päivinä. Mutta elokuva, joka kertoo Monroen urasta sekä hänen myrskyisistä suhteistaan, on vain yksi monista moderneista tulkinnoista edesmenneen näyttelijän elämästä. Toinen on kirjailija JI Bakerin The Empty Glass. Vuonna 2012 kirjailija jakoi Glamourin kanssa muutamia vähän tunnettuja faktoja seksisymbolista.

Hänen syntymänimensä ei ollut Marilyn Monroe.
Marilyn Monroe on yksi maailman tunnetuimpia näyttelijöitä. Time-lehden mukaan studiojohtaja vakuutti näyttelijän vaihtavan oikean nimensä, Norma Jeane Baker (syntynyt Mortenson).

Albert Einstein saattoi olla hänen uransa. rakastaja.
1940-luvun lopulla näyttelijä Shelley Winters jakoi asunnon Marilyn Monroen kanssa – ja omaelämäkerrassaan Winters väitti, että Monroe oli vihjannut seurustelusta neron kanssa.

Hän aikoi alun perin näytellä Holly Golightlya Aamiainen Tiffany’sissa.
Monroe oli kirjoittaja Truman Capoten ensimmäinen pääosassa hänen myydyimmästä romaanistaan muokattuun ikoniseen elokuvaan Bakerin mukaan. The Guardianin mukaan Capoten, joka oli hyvä ystävä Monroen kanssa hänen parrasvaloissa ollessaan, arveltiin perustaneen osan päähenkilöstä Golightlysta näyttelijän persoonaan. Myöhemmin rooli meni Audrey Hepburnille.

Hän uskoi kerran, että näyttelijä Clark Gable oli hänen isänsä.
Monroen äidillä oli kuva miehestä, jonka hän oli kerran seurustellut hänen kanssaan. seinään. “Hänellä oli ohuet viikset kuten Clark Gable”, Monroe muisteli Bakerin mukaan. ”Kysyin äidiltäni, mikä hänen nimensä on. Hän ei vastaisi.” Vuonna 1935 Monroe meni katsomaan elokuvaa nimeltä China Seas, jossa pääosissa olivat Gable ja Jean Harlow – ja siitä lähtien Gablesta tuli “mies, jonka luulin olevan isäni”, Monroe paljasti.

Monroe piti kirjaimellisesti ommella kuuluisaan helmillä koristeltu “Happy Birthday, JFK” -pukuun.
Kun Monroe astui lavalle Madison Square Gardenissa laulamaan “Happy Birthday” presidentille 19. toukokuuta 1962, hän heitti turkissoven harteiltaan ja väkijoukosta kuului haukkuja – ihmiset luulivat hänen olevan alasti. Hän saattoi yhtä hyvin olla: Myöhemmin Adlai Stevenson sanoi: “En usko, että olisin koskaan nähnyt ketään niin kaunista kuin Marilyn Monroe sinä iltana. Hänellä oli yllään iho ja helmet. En nähnyt helmiä!” Kim Kardashian käytti mekkoa tunnetusti vuosikymmeniä myöhemmin osallistuessaan vuoden 2022 Met-gaalaan silloisen kaunotar Pete Davidsonin kanssa.

Hänen äitinsä asetettiin vainoharhaiseksi skitsofreenikoksi.
Mielenterveyshäiriö. juoksi Monroen perheessä; hänen äitinsä isoäiti tappoi itsensä. Hänen äitinsä (Gladys Eley) joutui sairaalaan Rockhavenissa, Kalifornian tasokas parantola, kun Marilyn kuoli. Eley oli omistautunut, ellei pakkomielteinen, kristitty tiedemies, Baker sanoo. Kun Eleyltä kysyttiin kuuluisasta tyttärestään, hän sanoi: “En ole koskaan kuullut Marilyn Monroesta.”

Monroella oli naamio välttääkseen paparazzeja.
Välttääkseen tunnustusta. julkisesti Monroe adoptoi alter egon, Zelda Zonkin, pitämällä yllä tummaa peruukkia ja aurinkolaseja. Bakerin mukaan hänestä tuli “normaali” ihminen Zonkin kautta.

Voit silti ostaa hänen omaa punaista huulipunaansa.
Monroen hivelevä punainen sävy oli yhdistelmä monia värejä. , mutta hänen meikkitaiteilijansa käytti InStylen mukaan näkyvimmin Max Factorin rubiinipunaista. Vaikka et voi ostaa väriä enää Yhdysvalloissa, Max Factorin kirkas punainen sävy on edelleen saatavilla Euroopassa (ja Amazonissa!).

Hänen kotonaan oli monimutkainen, valtion luokkaa häiritsevä järjestelmä nauhoittamaan hänen puhelunsa.
Hänen kotiinsa oli upotettu “riisinjyvän” kokoinen laite, jotta muut voivat salakuunnella edesmenneen näyttelijän keskusteluja – mukaan lukien keskustelut, jotka käytiin hänen päivänään kuoli. Vanity Fair kertoi, että Paris Theodore, elektroniikkakonsultin työtoveri, kuuli tappelun Robert Kennedyn ja Monroen välillä hänen kuolemansa päivänä.

Frank Sinatra lahjoitti hänelle koiranpennun.
Elämänsä loppupuolella Frank Sinatra, yksi Monroen väitetyistä rakastajista, antoi näyttelijälle maltanterrieripennun, jonka hän antoi röyhkeästi nimeksi Mafia – tai lyhyesti Maf – nyökkäyksenä laulajan väitetyille mafiasuhteille. The Guardianin mukaan kaksi Polaroid-valokuvaa Maf-pennusta maksoi yli 220 000 dollaria vuonna 1999 Christie’s-huutokauppatalossa.

E-mail: hi@familyfully.com