E-mail: hi@familyfully.com

Jennifer Aniston

SYNTYMÄPÄIVÄ: 11. helmikuuta 1969
Jennifer Aniston (s. 11. helmikuuta 1969, korkea 5′ 4½” (1,64 m) on yhdysvaltalainen näyttelijä, elokuvantekijä ja liikenainen. Maailmanlaajuinen tunnustus Rachel Greenin esittämisestä televisiossa Friends (1994–2004) -sarjassa, joka toi hänelle Emmy-palkinnon, Golden Globe -palkinnon ja Screen Actors Guild Award -palkinnon. Vuonna 2012 hän sai tähden Hollywood Walk of -kadulla. Maine. Lisäksi Men’s Health -lehti äänesti Anistonin “kaikkien aikojen seksikkäimmäksi naiseksi”.

Aniston on myös nauttinut menestyksekkäästä elokuvaurasta. Hän on näytellyt naispäähenkilöä kymmenissä romanttisissa komediaelokuvissa. Hänen paras boxinsa toimistohittejä ovat Bruce Almighty (2003), The Break-Up (2006), Marley & Me (2008), Just Go with It (2011), Horrible Bosses (2011) ja We’re the Millers (2013), jotka kaikki ovat ovat tuottaneet Yhdysvalloissa yli 200 miljoonaa dollaria. Yksi hänen kriitikoiden ylistetyimmistä rooleista oli elokuvassa The Good Girl (2002), josta hän oli ehdolla Independen-palkinnon saajaksi. t Spirit Award parhaasta naispääosasta. Hän on yksi tuotantoyhtiön Echo Filmsin perustajista.

Varhainen elämä
Jennifer Joanna Aniston syntyi 11. helmikuuta 1969 Sherman Oaksissa Los Angelesissa. Kalifornia näyttelijöille John Aniston ja Nancy Dow Hänen isänsä on kreikkalainen ja kotoisin Kreetalta, kun taas hänen äitinsä syntyi New Yorkissa. Yksi hänen äitinsä isoisoisistä oli italialainen maahanmuuttaja, ja hänen äitinsä muut esi-isät ovat skotlantilaisia, irlantilaisia ja vähän kreikkalaisia. Anistonilla on kaksi velipuolta, John Melick, hänen äitinsä vanhempi velipuoli, ja Alex Aniston, hänen nuorempi isän puoleinen velipuoli. Anistonin kummisetä oli näyttelijä Telly Savalas, yksi hänen isänsä parhaista ystävistä.

Lapsena Aniston asui vuoden Kreikassa perheensä kanssa. He muuttivat Eddystoneen Pennsylvaniaan ja sitten New Yorkiin. Isänsä tv-urasta huolimatta Aniston ei halunnut katsoa televisiota, vaikka hän löysi keinoja kiertää kielto. Kuusivuotiaana Aniston alkoi käydä Rudolf Steiner Schoolissa, Waldorf-koulussa, joka sovelsi Rudolf Steiner -filosofiaa. Tuona aikana Anistonin isä ja äiti erosivat hänen ollessaan yhdeksänvuotias. Sillä välin löydettyään näyttelemisen 11-vuotiaana opiskellessaan Rudolf Steineria Aniston ilmoittautui ja valmistui Manhattanin Fiorello H. LaGuardia High School of Music & Art and Performing Artsista, missä hän liittyi koulun draamayhdistykseen.

E-mail: hi@familyfully.com