E-mail: hi@familyfully.com

Amanda Bynesin elämäkerta (1986–)

PIKATAKAT
Amanda Bynes

  • 3. huhtikuuta 1986 (36-vuotias)
  • Tuhatta Oaks, Kalifornia
  • Amanda BynesAmanda Laura Bynes
  • Oinas

Amanda Bynes on televisio- ja elokuvanäyttelijä, joka sai alkunsa lapsi. Hän on näytellyt hiteissä, kuten “The Amanda Show”, “What a Girl Wants” ja “Hairspray”.
Kuka on Amanda Bynes?
Syntynyt 3. huhtikuuta, Vuonna 1986 Thousand Oaksissa, Kaliforniassa, Amanda Bynes on näyttelijä, joka näytteli lasten sketsikomediasarjassa All That ja sitten The Amanda Show. Hän pääsi valkokankaalle elokuvissa, kuten What a Girl Wants, Hairspray ja Easy A, ja esiintyi myös TV-sarjassa What I Like About You. Entinen lapsi- ja teinitähti kohtasi vaikeuksia täytettyään 20-vuotiaana, kärsi mielenterveysongelmista ja useista lainharjoituksista.

Varhainen TV-ura
‘ All That, ‘The Amanda Show’
3. huhtikuuta 1986 Thousand Oaksissa Kaliforniassa syntynyt Amanda Bynes aloitti näyttelemisen 7-vuotiaana Nestlén makeismainoksessa ja jatkoi näyttelijänä Nickelodeon Show All That. Bynesistä tuli nuorena korkeatasoinen koomikkotaito ja ajoitus, ja siitä tuli sitten oman sketsi-sarjansa The Amanda Show tähti, joka kesti kolme kautta ja keräsi näyttelijälle kolme Nickelodeon Kids Choice -palkintoa.

Elokuvat ja TV-ohjelmat
“Big Fat Liar”, “Mistä pidän sinusta”, “Mitä tyttö haluaa”
vuoden iässä 15, Bynes hyppäsi valkokankaalle vuonna 2002 pääosassa elokuvassa Big Fat Liar yhdessä teininäyttelijän Frankie Munizin kanssa. Sinä syksynä hänestä tuli näyttelijä WB Network -sarjassa What I Like About You, jossa hän näytteli leikkimielistä nuorempaa sisarusta näyttelijä Jennie Garthille, entiselle Beverly Hills 90210:lle. Seuraavana vuonna hänellä oli päärooli elokuvassa. elokuva What a Girl Wants, jossa hän kuvasi New Yorkin teiniä, joka matkustaa Lontooseen löytääkseen varakkaan isänsä, jota näyttelee Colin Firth.

“Hän on mies”, “Lovewrecked” ‘Hairspray’
Bynes teki äänipuheenvuoron vuoden 2005 Robotsissa ja näytteli vuonna 2006 She’s the Man -elokuvassa – jossa hänen hahmonsa naamioituu omaksi veljekseen Channing Tatumin kanssa – ja trooppisessa romanttisessa komediassa. Rakkauden haaksirikkoutunut. Sitten vuonna 2007 hän sai merkittävän sivuroolin Hairspray-musiikkielokuvasovituksessa, joka esittää Penny Lou Pingletonia, tyttöä, jolla on orastava romanssi afroamerikkalaisen pojan kanssa 1960-luvun Baltimoressa. Elokuva oli hitti, ansaitsi yli 100 miljoonaa dollaria lipputuloissa ja sai useita palkintoehdokkuutta. Myöhemmin samana vuonna Bynes oli pääroolissa yliopistoelokuvassa Sydney White ja julkaisi myös oman vaatemallistonsa.

‘Easy A’
Vuonna 2010, 23-vuotiaana, Bynes omaksui seksikkäämmän aikuisen kuvan poseeraessaan Maxim-lehden kannessa. Hän vastusti myös aikaisempaa tyyppiä juoruttavan opiskelijan roolilla Easy A:ssa, The Scarlet Letterin komediaversiossa, jossa esiintyivät myös Emma Stone, Penn Badgley, Stanley Tucci ja Patricia Clarkson.

Haasteet. Lain kanssa
Nuori tähti kohtaa pian vaikeita aikoja. Hänen näyttelijätyönsä loppui, kun hän viittasi Twitter-syötteensä kautta tauon tarpeeseen, koska hän oli ollut alalla pienestä pitäen. Myöhemmin, keväällä 2012, hän törmäsi poliisin ajoneuvon takakulmaan. Nainen otettiin kiinni ja hänet ajoi ajamiseen vaikutuksen alaisena. Hänen isänsä puolusti häntä julkisesti ja totesi, että DUI-väitteet olivat vääriä.

Poliisin raporttien mukaan Bynes oli osallisena kahdessa muussa törmäys-ja-ajo-onnettomuudessa. Myöhemmin hänet havaittiin ajavan ajokorttinsa keskeyttämisen jälkeen, ja hänen autonsa takavarikoitiin. Bynes kohtasi lisää ongelmia lain kanssa toukokuussa 2013. Hänet otettiin säilöön sen jälkeen, kun hänen kerrottiin polttavan marihuanaa New Yorkin kerrostalonsa aulassa ja myöhemmin väitetysti heittäneen bongin ulos asuntonsa ikkunasta. Bynes pidätettiin syytettynä holtittomasta vaarantamisesta, marihuanan hallussapidosta ja todisteiden väärentämisestä Los Angeles Timesin mukaan. Hänelle tehtiin psykiatrinen arviointi paikallisessa sairaalassa ennen kuin hänet vietiin poliisiasemalle. Ongelmallinen esiintyjä joutui jälleen psykiatrisen tarkkailun alle sinä heinäkuussa. Hänen kerrotaan sytyttäneen tulipalon Thousand Oaksissa Kaliforniassa sijaitsevan kodin ajotieltä. Paikalliset viranomaiset tutkivat tapausta ja päättivät ottaa Bynesin kiinni. Hänet asetettiin psykiatriseen säilöön, joka tunnetaan nimellä “5150”, minkä ansiosta näyttelijä pystyttiin pidättämään 72 tuntia mielenterveyslaitoksessa. Tuomari suostui jatkamaan hänen oleskeluaan ja antamaan vanhemmilleen väliaikaisen huoltajan heidän tyttärelleen. Bynes vietti sitten aikaa kuntoutuskeskuksessa. Hoidon saatuaan Bynes näytti yrittävän kääntää elämänsä päinvastaiseksi. Hän asui vanhempiensa luona ja ilmoittautui Los Angelesin Fashion Institute of Design and Merchandisingiin jatkaakseen suunnittelijan uraa. Huhtikuussa 2014 Bynes sai ajokorttinsa takaisin. Mutta hän oli jälleen kerran pulassa lain kanssa sinä syksynä. Syyskuussa Bynes pidätettiin rattijuopumuksesta. Häntä syytettiin rikoksesta ja hänet vapautettiin 15 000 dollarin takuumaksun jälkeen. Bynesin ongelmat näyttivät eskaloituvan tuon tapauksen jälkeen. Hän käytti Twitteriä syyttääkseen isäänsä hyväksikäytöstä ja väitti sitten, että hänen aivoissaan oleva mikrosiru oli saanut hänet esittämään nämä syytökset People-lehden raportin mukaan. 10. lokakuuta Bynes asetettiin psykiatriseen säilöön Pasadenassa Kaliforniassa.

Tie toipumiseen
Seuraavien vuosien aikana Bynes hylkäsi näyttelemisen. yritti korjata henkilökohtaisia suhteitaan ja harjoittaa muita taiteellisia kiinnostuksen kohteita. Hän sai taloutensa hallintaansa kesällä 2017 ja istui syksyllä ensimmäiseen haastatteluun neljään vuoteen, jossa hän vihjasi mahdollisesta palaamisesta näyttelemisen pariin. Elokuussa 2018 People kertoi, että Bynes oli onnellinen ja terve elämässään. Ollessaan vielä vanhempiensa suojeluksessa hän oli rakentanut uudelleen suhteensa heihin ja asui jälleen omillaan. “Vihdoin häntä ympäröivät ystävät ja kumppanit, joihin hän voi luottaa ja joille hän todella avautuu”, hänen asianajajansa kertoi Peoplelle. “Hän tuntee olonsa vapaaksi olla oma itsensä, mikä tuo hänelle niin paljon onnea ja jännitystä tulevaisuutta varten.” Seuraavana kesäkuussa entinen lapsitähti saavutti toisen positiivisen saavutuksen valmistuessaan Fashion Institute of Design and Merchandisingista. Bynes palasi uutisiin ystävänpäivänä 2020 ilmoittamalla kihlauksestaan Paul Michael -nimisen miehen kanssa, ja he tapasivat vieroitushoidossa. Maaliskuun puolivälissä, heidän suhteensa näennäisen vaihtelevan tilan keskellä, ilmoitettiin, että Bynes oli raskaana, vaikka hänen asianajajansa ampui myöhemmin tämän huhun.

E-mail: hi@familyfully.com